BK Walldia – LTIK B-ag 210830

B-lag serien blir onekligen lite speciell i år men är viktig för de lag som har utvecklingsbara spelare.
Walldia har spelat 8 matcher hittills men bara 7 räknas eftersom Ysby /KIK har hoppat av p.g.a brist på spelare,Vi började i början på juni och har 3 omgångar kvar, och avslutar mot Våxtorp i slutet av september.

6 juniorer har hittills gjort debut i år, förra säsongen gjorde 3 st samma ”resa” – positivt.

Matchen mot LTIK var tuff för Walldia. Gästerna ställde ett bra lag på benen med Jonathan Pihl i mål som styrde sina medspelare med hög och ljudlig röst som säkert hördes ända till Ränneslöv.

Följande Walldianer var kallade till match

Dino, Felix O, Jakob P, Emanuel, Bujar, Jonas, Nderim, Max, Hannes, Ibbe, Jakub Z (debutant), Antonio,
Gustav, Zett och Victor.

Första kvarten är ganska jämn men det mesta spelet förlagt till Walldias planhalva.
Det känns som det är LTIK som ska göra första målet och det är också vad som sker.
I 20 min är det nära när en LT spelare bryter igenom till vänster innan han knorrar bollen i insidan av Dinos vänstra stolpe.

Istället kommer ledningsmålet några minuter senare när Adam Johansson bryter in i samma position, men denna gången sitter bollen i nät bakom Dino. 0-1 tid 25.

Rättvist efter bollinnehav hittills.

Även mål nr 2 kommer från samme spelare och nästan på samma sätt viker han in från vänster innan han förpassar bollen i nät, 0-2 tid 29 min.

Gästerna har ett visst tryck nu och Dino får anstränga sig ordentligt på en frispark någon minut senare.

Framåt har inte Walldia visat något men publiken ska 5 minuter senare få se lite fotbollsgodis.

Walldia får en möjlighet när gästerna tappar boll centralt och Walldia kan ställa om i form av Max som får bollen som han driver i djupled centralt och ger Antonio på högerkanten en perfekt passning som Antonio trycker dit i bortre gaveln bakom Jonathan Pihl.

Ett mycket vackert mål 1-2, inte blev det sämre när Antonio bjöd publiken på en klockren volt också.

Antonio är nära nätkänning igen minuten senare, men den gången sitter bollen i buravelns utsida.

Målmässigt är Walldia med i matchen igen men gästerna har fortfararande ett visst övertag.

Pausvila

Lite byten i Walldia under pausvilan,debut för Jakub Zeller som verkligen visade fina offensiva takter och han vill vi gärna se i seniorlagen i framtiden också.

Andra halvlek hinner bara börja innan LTIK utökar ledningen till 1-3 genom Pontus Larsson.

Spelet är ganska jämnt med chanser för båda lagen, innan Adam Johansson fullbordar sitt Hattrick med lagets 1-4 i minut 63.

Sista 20 minuterna är växlande, med chanser åt bägge hållen, men några fler mål blir det inte även om det fanns chanser.

Walldia fick Nderim Peci utvisad med 10 minuter kvar när Peci fick sin andra varning.